Nyheder,  Omtaler

Vidunderlige blomster

‘Den store bog om blomster’ er bragt til Mathilde med duften af hyacinter fra Forlaget Mammut

Skønne Mathilde på 8 år og jeg har læst Yuval Zommers ‘Den store bog om blomster’. Bogen er fyldt med smukke, farvestrålende illustrationer, og er en fryd at læse sammen med det nysgerrige barn.

Det hedder ikke Polen men pollen?!

Mathildes kommentarer til bogen: Den er meget spændende. Jeg kan godt lide billederne, og at det hele var farvet, men også at noget var sort, det var ret flot. Jeg lærte en masse nye blomsternavne. Men jeg lærte ikke om gæslinger?! Der var kirsebærtræernes blomster og noget om egetræer, men hvorfor ikke piletræet? Så lærte jeg noget om blomstens bægerblade og at det ikke hedder Polen men pollen. Og noget om bladribber, og om hvordan dyrene bestøver planterne. Nåjo, og så at bier er farveblinde undtagen lilla, grøn ultraviolet lys. Men ellers lærte jeg ikke så meget

Men hvad med gæslingerne?

Bogen er et rigtig smukt oplæg til snak om blomsterne, hvad kan de, hvorfor ser de ud som de gør. Men Mathilde har en pointe med det manglende piletræ. Bogen er skrevet med bistand fra botaniske eksperter fra Royal Botanic Gardens i Kew, og er fyldt med eksotiske blomster. Hvor ville det være fedt med en lignende bog, men med hjemmehørende blomster, og en snak om, hvad skal vi passe på her. Børnene har brug for at blive klædt på med den viden. Børnene har brug for at lære, hvad bellis, følfod og gæslingen er for en slags blomster. For det er de selv samme børn, der skal vokse op og i fremtiden passe på de her planter, lad os lære dem det fra barnsben.

Brug naturen mens I læser

Mathilde og jeg valgte at sidde i haven, da vi læste bogen. På denne måde kunne vi studere violerne og mælkebøtterne mens vi læste. Det gav blandt andet mulighed for bedre at forstå kronbladenes funktion, og for bare at kigge på, og opdage hvor forskellige blomsterne er opbygget.

Bogen indledes med en introduktion til bl.a blomsters opbygning, og blomsterfamilier. Derfra kommer vi til bestøverne og deres egenskaber og så videre ud i forskellige slags blomster. Bogen tager et smukt skridt i den helt rigtige retning, i forhold til at lære kommende generationer om de smukke blomster, næste gang vil vi bare gerne have lidt af de danske med.

Læs flere anmeldelser her

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *