Nyheder,  Onlineforløb,  Ture

Nyt onlineforløb ‘Vildt’

Naturnær litteratur springer ud i noget nyt. Du kan nu tilmelde dig onlineforløbet ‘Vildt’ på lise.falck.hansen@gmail.com.

Fra mandag d. 26. april er det muligt at være med i den nye online natur- læsekreds ‘Vildt’. Med ‘Vildt’ guides du ud i naturen på forundringstur, for efterfølgende at mødes online og sammen med andre høre oplæsning af Henrik Pontoppidans novelle ‘Vildt’.

Online højtlæsning for voksne

Højtlæsningen varetages af litteraturformidler Lise Falck Hansen, der er uddannet guide i fælleslæsning og har praktiseret dette i flere år. Undervejs i oplæsningen holder jeg små pauser, hvor vi sammen kan reflektere over teksten og hvad den gør ved os. Det er ikke danskundervisning eller analyse, men derimod en samtale om, hvad der i litteraturen rammer os som mennesker. I dette forløb kombineres med litteraturen med oplevelser i naturen. Inden vi mødes er der nemlig mulighed for at gå på forundringstur. Naturen og litteraturen er begge fantastiske fordybelsesrum, og tilsammen giver det en særligt fin oplevelse.

Forundringsture i naturen

En uge inden vi mødes online, får du tilsendt en beskrivelse af en forundringstur. Forundringsture er ture ud i naturen, hvor du går undersøgende og nysgerrigt på opdagelse i din natur. Naturen kan enten bestå af en park, en skov, en mark eller hvad du nu har i dine omgivelser. Du bestemmer selv hvornår du vil gå turen, om det bliver på dagen eller flere dage i forvejen. Forundringsturen byder på en lille opvarmning af kroppen, så den er klar til at komme ud og gå. På turen vil jeg foreslå dig at have fokus på bestemte sanser, kigge på skyer, gå langsomt eller lede efter f.eks. forårstegn i naturen. Det vil variere fra gang til gang, hvad indholdet af turen er. Undervejs vil du også blive opfordret til at gøre dig overvejelser i forbindelse med den tekst vi læser.

Hvornår sker det?

Vi mødes følgende datoer, turforslag fremsendes en uge før vi mødes.

  • 26. april kl. 16.00-17.30
  • 10. maj kl. 16.00-17.30
  • 31. maj kl. 16.00-17.30
  • 14. juni kl. 16.00-17.30

Sådan kommer du med

For at deltage skal du; Tilmelde dig på lise.falck.hansen@gmail.com, gå en tur i naturen ca. en gang hver fjortende dag (men gerne oftere), ‘møde op’ online på de givne datoer, have lyst til at dele oplevelser med natur og litteratur med andre mennesker. Deltagelse i forløbet koster kr. 250,- for fire turforslag og fire onlinemøder med højtlæsning og samvær om natur og litteraur

Hvis du synes det lyder helt vildt, så er der også mulighed for at få en guidet tur i virkeligheden med Lise Falck Hansen – altså hvis du befinder dig i nærheden af Allerød – læs mere HER

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *