Illustration fra podcastafsnittet
Nyheder,  Omtaler,  Podcast

Nyt afsnit i podcasten


Hør det nye afsnit ‘Nattergalen’ nu

I 1888 udgav Oscar Wilde den lille fortælling ‘Nattergalen og rosen’, som en del af samlingen ‘The Happy Prince and Other Tales’. I efteråret 2020 har forlaget Novellix udgivet novellen i den smukke æske ‘Fire noveller om kærlighed’. Det nye afsnit af podcasten tager sit udgangspunkt i denne.

Oscar Wilde

Oscar Wilde blev født i Dublin, Irland i 1864. Hans mor var forfatter og irsk nationalist, faren var en meget berømt øjen- og ørekirurg. Oscar Wilde er mest kendt for romanen ‘Billedet af Dorian Grey’, som handler om en ung mand, der sælger sin sjæl, for at opnå evig ungdom. Wilde skrev både skuespil, digte, noveller og essays. I 1895 blev han idømt to års fængsel for homoseksualitet. Han døde fattig og alene, som følge af hjernehindebetændelse på et hotel i Paris 30. november 1900.

Nattergalen

Er en lille uanseeligt udseende fugl, med en absolut anseelig stemme. Dette afsnit af podcasten vejleder dig til at gå i retning af steder med vand, f.eks. moser, søer o.l. Steder hvor nattergalen typisk vil slå sig ned, når den er i landet. Nattergalen ankommer til Danmark fra maj måned for at yngle, og det er her vi kan være heldige at høre dens fantastiske sang. Vil du vide mere om nattergalen, så læs videre hos Dansk Ornitologisk Forening her eller få stillet din litterære lyst ved at genlæse H.C. Andersens ‘Nattergalen’.

Det naturlige litterære frikvarter

Podcasten er en blanding af nærvær, naturfakta og litteratur. Ideen til podcasten opstod under hjemmeskoleperioden. Den er tænkt som en pause til alle os, der har siddet og arbejdet hjemme, forsøgt at hjælpe børnene med deres skole imens, og glemt at holde en pause indimellem. Jeg kunne se et behov for ‘Det naturlige litterære frikvarter’. Formålet med podcasten er, at give dig en litterær pause i naturen. En pause hvor tankerne føres hen på nærvær i nuet og samtidigt den gode historie. Med det nye afsnit håber jeg, at du får et lille frikvarter i naturen i en ellers travl hverdag.

Vil du høre mere? Podcastserien findes på Podbean, men du kan også her det første afsnit her. Jeg hører meget gerne dine tanker og kommentarer til afsnit her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *