Billedet viser en gruppe mennesker på en bakke i solnedgangslys
Nyheder,  Ture

Naturnære forløb i efteråret 2021

Sommeren hælder af og september nærmer sig, så det er tid til at genoptage Naturnær litteraturs forløb i naturen. Det kræver ingen forkendskab at deltage i et forløb eller på en tur, du skal blot have lyst til at opleve naturen og litteraturen i selskab med andre. Hvis du er heldig vil du opleve at forløbet giver ‘nys i lørket’, måske smil på læben og i hvert fald en pause fra hverdagen. Dette efterår byder på tre forskellige forløb, som jeg præsenterer her nedenfor;

‘På jagt med litteraturen’

I skønlitteraturen findes mange skildringer af jagt. I dette forløb dykker vi ned i disse og udforsker jægerens blik. Gennem litteraturen vil vi se, og være i naturen med den litterære jægers øjne. Forløbet byder således på forskellige især danske forfattere, herunder bl.a. Johannes V. Jensen og jagtbreve fra Boganis.

Jægeren bruger ofte lang tid i naturen, som iagttager af naturen, og det er denne iagttagelsesevne vi vil undersøge, ligesom vi vil undersøge jagtens væsen. Der skal altså ikke nedlægges dyr, tværtimod.

En tur kan byde på bl.a. stillegang, stillesidning, og leg med litteratur. Kom med og oplev et nærværende forløb med litteraturen og naturen i centrum. Det kræver ingen forberedelse at deltage, alle tekster læses på stedet af Lise Falck Hansen. En tur varer mellem 2,5-3 timer og foregår udendørs, uanset vejret.

Turene foregår i og omkring Allerød, men kan have forskelligt startsted. Fælleskørsel er muligt.

Vi mødes kl. 11.00 – ca. 13.30, 6 gange i efteråret på følgende datoer; 27/8, 10/9, 24/9, 15/10, 29/10, 12/11

Pris kr. 750,- for 6 ture á ca. 2,5 timers varighed, bindende tilmelding til lise.falck.hansen@gmail.com

Max 12 deltagere.

Forundringsture i september

Fire tirsdage i september fra kl. 16.30-18.00. Tag med i skoven og få en pause i hverdagen.

Forundringturene handler om at være til stede i naturen. Det betyder at vi holder pauser undervejs, stopper op og nyder omgivelserne, får læst lidt højt og samtaler. Du bliver guidet trygt gennem skoven af natur- og litteraturformidler Lise Falck Hansen.

Alle turene har udgangspunkt fra P-pladsen ved Vestre Hus, Mørkebakkevej 1 i Allerød

Vi mødes kl. 16.30 – ca. 18.00 4 tirsdage i september på følgende datoer;7/9, 14/9, 21/9, 28/9

Pris kr. 500,- for fire ture á ca. 1,5 times varighed, bindende tilmelding til lise.falck.hansen@gmail.com

Max 12 deltagere.

Haibun

Kom med når Naturnær litteratur inviterer på haiku-inspirationsture i efteråret. Turene foregår fire lørdage i efteråret fra klokken 11.00-13.30. På disse fire ture vil vi udforske den japanske lyrikform haiku, med fokus på også selv at lege med at skrive haikudigte.

Det kræver intet forkendskab at deltage, du skal bare have lyst til at lade dig inspirere af naturen til at skrive og være sammen med andre.

Alle turene har udgangspunkt fra P-pladsen ved Vestre Hus, Mørkebakkevej 1 i Allerød

Vi mødes kl. 11.00 – ca. 13.30, 4 lørdage i efteråret på følgende datoer;4/9, 9/10, 6/11, 4/12

Pris kr. 550,- for alle fire ture inkl. poesihæfte og pen eller kr. 150,- pr. tur uden tilbehør, bindende tilmelding til lise.falck.hansen@gmail.com

Max 15 deltagere.

Det generelle og det med småt

Det med småt: Tilmelding er bindende, betaling skal forefalde senest dagen inden holdstart/tur.

HUSK: Vand, gode sko at gå i og tøj efter vejret.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *