Romanen 'Rosarium'
Nyheder,  Omtaler

Kære Charlotte Weitze

Reklame: ‘Rosarium’ af Charlotte Weitze er modtaget med kyshånd fra forlaget Gutkind

Tak.

Tak fordi du har bedrevet et stykke litterær kunst til tiden. Den antropocæne tidsalder. En tid, hvor vi mennesker er kommet længst væk fra det vi er, natur. En tid hvor menneskets kræfter kan sidestilles med naturens. Vi er lige så destruktive som vulkaner og jordskælv. Og vi ved det godt. Vi hører det bare ikke.

Vi har brug for litteraturen

Det er derfor vi har brug for det kunsten og litteraturen kan. For de kan åbne vores øjne på andre måder. Gennem fantasien og de vilde og stikkende historier drysses små sandheder ned i den læsendes øjne. Og det er vildt. Og det planter små usynlige frø. Vi mærker dem næsten ikke. Men pludselig kommer tankerne, som små skud, eller slanke stammer. Eller de tanker vi i forvejen havde, vokser fra små stammer til kæmpegraner.

En eventyrlig fortælling

Alt det bare fordi en klog forfatter har pakket fakta ind i fiktion, for at servere en historie om mennesket i naturen for mennesket i naturen. En historie om at finde ind i sig selv og acceptere sin natur. En eventyrlig fortælling om at være en rose i menneskenes verden. Et fremragende stykke klimafiktion, som føles som mere klima end fiktion.

Så tak Charlotte Weitze, det er vildt, det er velskrevet og lige til tiden. Og en rose vil aldrig mere være ‘bare’ en rose.

Læs Charlotte Weitzes ‘Rosarium’ så snart du kan 💚 og læs om en anden klimafiktionsfortælling her

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *